fredag 2 september 2011

Heta räkor i kokosmjölk och basmatiris


4-6 pers. Tillagningstid 30 min

1 msk matfett till stekning.
½- 3/4  purjolök
1-1½ burk med kokosmjölk
4 msk hummerfond
rivet skal av 1 st lime
3 krm chiliflakes
3 krm salt
½ krm svartpeppar
3 klyftor pressad vitlök
2 dl skurna cocktailtomater
2 dl skalade räkor



Snitta och skölj purjon, skär i strimlor.
Hetta upp matfett i en kastrull.
Stek purjon lätt och mjuk.
Tillsätt kokosmjölk och  fond.
Hetta upp på medelvärme.
Sänk till låg värme.
Riv i skal av  lime.
Krydda med chiliflakes, salt, peppar och vitlök.
Dela tomaterna o lägg i .
Strax innan servering, lägg i räkorna. Ska bara bli varma. Ej koka. Blir sega då.

Serevera med basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar