måndag 15 augusti 2011

Fisk i ugn med tärnad potatis

4 port. Tillagningstid ca 40-45 min. Ugnstemp. 225 grader

10 medelstora kokta kalla potatis
1 pkt fiskblock
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
ca 1 dl dill
4 msk majonnäs
4 msk mjölk
1 msk senap
ca 2 dl riven ost

Sätt på ugnen.
Skär det något tinade fiskblocket i ca 2 cm tjocka skivor.
Lägg i en rad på ett ugnssäkert fat.
Tärna potatisen och lägg runt om fisken.
Strö över salt och peppar.
Täck fisken med dill.
Rör ut majonnäsen med mjölk och senap.
Tag blandningen över fisken och strö den rivna osten över potatisen.
Gratinera i mitten av ugnen 25-30 min.

Ett tips är att spara potatis från tidigare middagar. De håller sig 2-3 dagar i kylen. Eller skala några extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar