onsdag 7 september 2011

Revbensspjäll med gräddsås



Revbensspjäll.

Tillagningstid 60 min

grillolja
grillkrydda

Olja in revbensbiten och krydda rikligt med grillkrydda på båda sidor.
Lägg på en smord plåt.
Sätt in  mitt i ugnen, tills köttet lossnar lätt från benen, ca 1 timme.
( mot slutet, späd ev med 2 dl vatten, för att få god sky till såsen)
Tag ut, och klipp sönder benen.

Gräddsås 4 port.

6 msk margarin
5 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 st hönsbuljongtärning

Smält margarinet i en kastrull.
Tillsätt mjöl och vispa ut allt mjölet klumpfritt.
Häll i matlagningsgrädde, mjölk och vispa hela tiden utan att brännas vid. Sänk gärna värmen.
Låt koka upp sakta under omrörning.
(tillsätt ev. sky från revbnen.)
Smula i buljongtärningen,  blanda och låt sjuda några minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar