onsdag 7 september 2011

Panerad torskfilé med ägg och presiljesås


 Panerad torskfilé 

 4 port. Tillagningstid ca 30 min

600-700 g färsk el fryst torskfilé
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar
matfett till stekning

Vispa upp ägget.
Tag varje filé och vänd först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet, som är kryddat med salt och peppar.
Stek i rikligt med matfett på medelstark värme.  Ca 3-4 min på varje sida. Vänd när fisken fått fin färg.


Ägg och persiljesås

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 krm salt
1 krm vitpeppar
persilja efter smak
1 hårdkokt ägg (kokt ca 10 min)

Skala och hacka ägget.
Smält fettet i en kastrull.
Rör i mjölet. Drag kastrullen åt sidan och tillsätt kall mjölk.
Ställ tillbaka kastrullen och låt såsen koka upp under omrörning. Låt koka i 3 minuter
Blanda ner persilja , salt, peppar och ägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar