Panerad torskfilé
4 port. Tillagningstid ca 30 min
600-700 g färsk el fryst torskfilé
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar
matfett till stekning
Vispa upp ägget.
Tag varje filé och vänd först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet, som är kryddat med salt och peppar.
Stek i rikligt med matfett på medelstark värme. Ca 3-4 min på varje sida. Vänd när fisken fått fin färg.
Ägg och persiljesås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 krm salt
1 krm vitpeppar
persilja efter smak
1 hårdkokt ägg (kokt ca 10 min)
Skala och hacka ägget.
Smält fettet i en kastrull. Rör i mjölet. Drag kastrullen åt sidan och tillsätt kall mjölk.
Ställ tillbaka kastrullen och låt såsen koka upp under omrörning. Låt koka i 3 minuter
Blanda ner persilja , salt, peppar och ägg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar