måndag 5 september 2011

Järpar med persilja


4 pers. Tillagningstid 45 min

Järpar

500-600 gram blandfärs
2 st gula lökar
1.5 tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1 st ägg
0.5 dl  mjölk
0.5 dl ströbröd
1 dl hackad ( fryst) persilja

Börja med att skala 1 st lök.
Riv den på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i en skål.
Lägg i köttfärsen, salt, peppar , mjölk, ströbröd och ägg och persilja.
Blanda allt noga till en jämn smet.
Skölj händerna och behåll händerna fuktiga när du rullar järparna.
Är lättare att få fin form då.
Bryn  på medelvärme tills de fått fin färg runt om, och har ett fast motstånd när man trycker på dem.
(Mot slutet, slå på 1 dl vatten och låt puttra med. Blir då sky till såsen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar