Då har man fixat sig en blogg. Spännande.
Bloggen kommer ju att handla om framförallt mat och matlagning.
Grunden till att jag vill skriva om just det jag tilllagar och det jag tycker är kul, är för att mitt matintresse växer lite grann för varje år. Jag är långt i från fullärd och gör inte många konstigheter på spisen, men det är just det som jag tycker är konsten med matlagning.
Man behöver t.ex inte ha en örtträdgård hemma med färska örter i. Det går lika bra med frusen dill och torkad timjan!
Mycket med det sociala, hänger ihop med maten. Man bjuder över sina vänner, det är fikor,picknicks, mellis med barnen,fredagsmys m.m. Det är en viktig del i livet.
I dessa tider när båda parter i en familj arbetar. Både barn och vuxna har aktiviteter, halkar kanske ofta matlagningen efter. Man har inte alltid tid eller ork att göra någon middag på kvällen.
Men jag tror på att försöka samla familjen kring en måltid. Iallafall en gång om dagen.
Att göra något extra på lördagen eller söndagen. Att använda det fina och bästa porslinet, även om det "bara" serveras korv med bröd!
Kanske kan det t.o.m vara så att en gemensam måltid kan rädda ett skakigt familjeförhållande... ?! Vem vet?
A och O är planeringen för det man ska tillaga. Så det inte blir så många impulsköp av halvfabrikat och snabbmat.
A och O är planeringen för det man ska tillaga. Så det inte blir så många impulsköp av halvfabrikat och snabbmat.
Så i min blogg skulle jag vilja motivera och inspirera till lätta och hyfsat snabba recept, beroende på tillfälle. Många är direkt från svenska husmanskosten och andra kanske är lite mer "moderna".
Men jag anser att ett gott recept behöver inte innehålla så många olika ingredienser för att det ska bli en bra smakupplevelse.
Det behöver inte heller alltid vara så tredigt, även om det också är roligt. När man inte är utbildad inom mat och matlagning, så blir smaken säkert delad.
Hoppas ändå att det kan vara en rolig läsning.
Varma hälsningar Helena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar