onsdag 15 juni 2011

Korv Stroganoff

3-4 port Tillagningstid 15 min + ris

300-400 gram falukorv
2 gula lökar
2 msk margarin
3 msk tomatpuré
1.5 msk vetemjöl
3dl mjölk
salt
vitpeppar
(klippt persilja)

Skala och hacka löken fint.
Lägg margarinet i en tjockbottnad kastrull. Alt. en gjutgärnsgryta.
När margarinet smält och blivit tyst, lägg i löken och sänk till medelvärme.
Under tiden skär falukorven i strimlor.
Rör då och då i löken. När den blivit mjuk och blank( ska ej ha färg) så lägg i korven.
Låt den stekas i ca 5-6 min.
Rör ner tomatpurén.
Strö över mjölet och rör runt.
Slå på mjölken. Rör ut mjölet noga i mjölken.
Tillsätt salt och peppar, smaka av.
Granera ev. med klippt ( frusen) persilja

Under tiden man förbereder för stroganoffen, kokar man upp vatten till riset.

Om såsen skulle bli för tjock: Tillsätt mer mjölk. Krydda då ev. upp smaken med mer salt peppar och kanske lite mer tomatpuré.

Om såsen skulle bli för tunn: Vispa samman 0.5 dl mjölk och 0.5 msk mjöl till en klumpfri vätska och höj upp värmen på stroganoffen så det småbubblar, utan att brännas. Späd sakta, och rör samtidigt ner vätskan tills dess att såsen är lagom tjock. ( Såsen tjocknar då vätskan blivit tillräckligt varm)
Smaksätt ev. lite extra med salt, peppar och tomatpuré.



1 kommentar: