4 port. Tillagningstid 30 min
Stekt fläskkarre
4 st karreskivor
grillkrydda
margarin till stekning
Skölj köttet och torka torrt med papper. Banka köttet runt om på bägge sidor.
Krydda med grillkrydda.
Stek färdigt på båda sidor på ganska hög värme utan att brännas. Kontrollera att köttet ej är rosa.
Brunsås
1 msk smör
2 msk vetemjöl4 dl mjölk
0.5 hönsbuljongtärning
Soja
Smält smöret i kastrull (låt det bryna lite om du vill ha en mörk sås). Ta kastrullen åt sidan.
Rör i mjölet alldeles slät.
Späd genast med vätskan. Koka upp snabbt under omrörning, på hög värme.
Lägg i buljongtärningen och rör hela tiden i botten så det ej bränns vid.
Stänk i soja till önskad färg.
Sänk till lägsta värme, lägg locket på glänt och låt sjuda minst 3 minuter. Rör om då och då. Smaka av.
Pressgurka
1 st halv gurka
0.5 msk ättika
3 kryddmått salt
4 msk socker
1 dl vatten
persilja att strö i blandningen.
Skala av det mesta , dock inte allt, av skalet på gurkan.
Skiva den tunn med osthyvel eller på rivjärn. Lägg i en skål. Strö på saltet. Lägg ett fat med tyngd över.
Låt stå ca 20 min. Häll av avrunnet vatten från gurkan.
Blanda en lag med ättika , vatten, socker och persilja. Rör tills att sockret löser sig.
Gurkan förberedas dagen innan.
Lättast är att börja tillaga gurkan då den tar mest tid. Sedan skala potatis och börja koka upp dessa. Börja sedan med köttet, och till sist såsen som tar minst tid.
Måste säga att det var riktigt gott. T.o.m jag åt inlagd gurka
SvaraRaderaDuktigt Andreas, på Öland blire bara grönsaker så öva på...;)
SvaraRaderaHeja Helena så duktig du är!
Ja, heja Helena! Det ser så GOTT ut!
SvaraRadera