måndag 27 juni 2011

Grillad kycklingfilé m. lök och tomathack samt sås av soltorkad tomat

4 port Tillagningstid 30 min

Grillad kycklingfilé
4st kycklingfileér
grillolja allround
timjan

Pensla kycklingen med grilloljan
krydda med timjan. Grilla tills köttet är vitt i tjockaste delen

Lök och tomathack
1st lök
1 st tomat
1 dl olja
salt
grovmalen svartpeppar

Hacka lök och tomat. Lägg i en skål. Häll på oljan och krydda efter smak med salt och peppar. Smakar bäst om man kryddar rikligt.

Sås på soltorkad tomat
4dl cremefraiche
1 dl soltorkad tomat i olja
pressad vitlök
salt

Mixa tomaterna med mixer till en fin massa. Blanda tomaterna med cremefraichen. pressa i knappt en vitlöksklyfta. ( beror på hur mkt smak man vill ha)
Salta.
Ringla ner lite av oljan från tomatburken för att få mer smak.

Såsen passar bra att göra dagen innan, då den blir god om den får stå att dra.

Servera med pasta som du låter bli sval. Rör ner pesto efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar