lördag 18 juni 2011

Oxfärsbiffar med pasta

Fick tips av min kära vän Maria om en god kryddmix till biffarna. Den hette Bifteki från Santa Maria
Den innehöll smakerna vitlök, timjan, mynta och persilja.
Smaksinnet fick sig en tur till Grekland.
Jag serverade med pasta blandat med pesto och vitlökscremefraiche.


4port. Tillagningstid 30 min

Nötfärsbiffar
500g  nötfärs
1 påse Santa Maria Bifteki kryddmix
0.5 dl vatten
margarin till stekning

Blanda kryddmix och vatten i en skål.
Blanda i färsen och forma sedan till biffar med fuktade händer.
Stek på medelvärme tills de är genomstekta, ca 2-3 min på varje sida.

Koka pastan enl. förpackningen. Blanda i pesto.

Vitlökscremefraiche
2 dl cremefraiche
2 pressade vitlöksklyftor
salt
peppar
hackad persilja

Blanda allt i en skål. Krydda efter smak.

Servera med oliver och gärna fetaost. Byt ut pastan mot klyftpotatis.

1 kommentar: