tisdag 21 juni 2011

Panerad torskfilé med potatis och kall dillsås

4 port. Tillagningstid 30 min

Panerad torskfilé
4st torskfiléer ( färska el. frysta)
1 st ägg
Ströbröd
salt
vitpeppar
margarin till stekning

Lägg filéerna på ett fat.
Vispa upp ägget i en djup tallrik.
Blanda ströbröd, salt och vitpeppar på en flat tallrik.
vänd fisken på båda sidor i ägget.
Vänd fisken i ströbrödet på båda sidor.
Stek på svag värme tills att fisken är vit rakt igenom.

Kall dillsås
2 dl filmjölk
1.5 msk majonnäs
1 msk socker
2 msk frusen dill

Blanda allt tillsammans i en skål. Klar att servera!

Börja med att skala och koka potatisen, då de tar längst tid. Därefter steker man fisken. Under tiden gör man såsen.

1 kommentar: