4 port Tillagningstid ca 20-25 min
1 pkt fiskblock
2-3 morrötter
1 purjolök
1 pkt stjälkselleri
170 gram skalade räkor
ca 1½ tsk margarin
ca 1 tsk curry
2-3 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
dill efter smak
Tina fiskblocket något.
Skär det sedan i stora tärningar.
Skala morrötterna och riv dem grovt.
Snitta, skölj och dela purjon.(även det gröna)
Skölj sellerin och skär i bitar. (Ej blasten)
Fräs allt tillsammans med fett och curry i en kastrull under omrörning på medelvärme.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
Lägg i fisken och låt koka på svag värme c 6-8 min. Längre tid för frusen fisk.
Strö i klippt dill efter smak.
Precis i slutet, lägg i räkorna. Ska ej koka.
Servera med vitlöksbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar