måndag 8 augusti 2011

Köttfärsröra med smak av asien

6 pers Tillagningstid 40 min

1 msk margarin till stekning
500gram blandfärs
1 st gul lök
1-2 dl purjolök ( strimla resten och frys in)
2 morrötter
3 dl riven vitkål (strimla och frys in resten)
4 krm salt
2 krm cayenne peppar
2-4 msk japansk soja
2 dl vatten
1/2 dl socker

Lägg klicken margarin i en stekgryta.
Bryn köttfärsen.
Riv under tiden vitkålen med hjälp av osthyvlen.
Skölj noga purjolöken och skär i strimlor. Kan även använda det gröna på purjolöken.
Skala morrötterna och skär i slantar.
När köttfärsen fått grå färg och blivit smulig, lägg i grönsakerna.
Krydda med salt, c-peppar, japansk soja, socker och slå till sist på vattnet.
Låt puttra på svag värme tills morötterna är någorlunda mjuka.

Servera med jasminris

1 kommentar: