ca 10 pers. Tillagningstid 40-45 min (Gör en stor kastrull och frys in middagar!)
10 medelstora potatis
4 st morrötter
2 l vatten
3 hönsbuljong tärningar
2 krm paprikapulver
1 krm cayennepeppar
4 msk tomatpuré
1 krm salt
3-4 st pressade vitlöksklyftor
4-5 dl riven vitkål
1 st purjolök
4 dl pastaskruvar.
ca 400 g falukorv
olja
Skala potatis och morrötter. Skär potatisen i tärningar på ca 2*2 cm .
Skiva morrötterna i 1-2 cm tjocka skivor
Använd en väl tilltagen kastrull. Häll olja på botten och fräs potatis och morrötter ca 10 min på medelvärme.
Riv undertiden vitkålen på rivjärn eller osthyvel. Skölj den.
Strimla purjolöken, även det gröna. Skölj noga!
Häll vatten över potatisen och morrötterna.
Lägg i buljongtärningarna.
Låt det koka upp.
Lägg i vitkål, purjolöken och pastan.
Skär falukorven i stavar och lägg i.
Låt koka tills pastan är mjuk.
Vitlöksbröd: 4 pers. Ugn 200 grader.
4 skivor fromfranska/ rostbröd
4 msk bordsmargarin
2 pressade klyftor vitlök
svartpeppar
persilja (från frysen)
Lägg margarin, pressad vitlök, svartpeppar och persilja i skål och blanda allt noga.
Bred på brödskivorna.
Lägg på en plåt och gratinera i längst upp i ugnen tills margarinet smällt och bröden fått fin färg. Ca 7-10 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar