måndag 29 augusti 2011

Lite tips på vägen.....

Billiga råvaror:

Rotfrukter och potatis:  Kokade, mosade, stekta,  i gratänger, till soppor och grytor.
Torkade baljväxter som bönor och linser:  Koka som tillbehör, ha i grytor , forma till biffar
Lök/purjolök:  Till löksoppa, dryga ut köttbullar, i omeletter, gratänger. Ger smak i allt
Köttfärs:  Till limpa, bullar, biffar, köttfärssås, hjärpar, hamurgare, kålpudding
Kål:  Till soppa, kålpudding, kåldolamar
Ägg:  Stekta, kokta,  till pannkakor, omeletter , ungspannkaka, äggstanning
Nudlar:  Lägg till soja, grönsaker, buljong
Frysta grönsaker:  Ärtor, broccoli, blomkål, bönor, dill, presilja, spenat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar