måndag 8 augusti 2011

Pestopaj med bakade grönsaker

4-6 pers.

En sats pajdeg

3 dl vetemjöl
125g kylskåpskallt margarin
2 msk vatten
1 form, 24 cm i diameter

Mät upp mjölet i en skål. Lägg i margarinet, skuret i bitar.
Finfördela det med en gaffel eller med fingertopparna till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
kavla ut och täck formen med degen. Eller tryck ut den i formen.
Låt vila i kylskåp 15-30 min.

Fyllning

2 paprikor, en röd och en gul
2 rödlökar
1 squash
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svarpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl pesto

Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut den i formen. Nagga den med en gaffel.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kärna ur paprikorna och skala löken.
Skär paprikan i stavar, och löken i ringar eller tunna klyftor och squashen i tunna skivor.
Lägg allt på en plåt.
Stänk över oljan och krydda med salt och peppar.
Sätt mitt i ugnen 15-20 min
Vispa ihop ägg, mjölk och pesto.
Sänk ungsvärmen till 200 grader.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Lägg i grönsakerna och häll över äggsmeten.
Grädda pajen 35-40 min

Servera med en blandad sallad. Gärna ruccola. Samt torkad skinka, salami och oliver.


Receptet är hämtat ur Bonniers Kokbok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar