onsdag 31 augusti 2011

Lax i ugn


4 port. Tillagningstid 30 min  Ungstemp. 200 grader

Färsk eller fryst lax i port. bitar
 ½ purjolök
2 morrötter
citronpeppar
ca 2  dl creme fraiche
1-1½ dl vatten
 pressad potatis
Skirat smör/margarin

(Låt laxen bli helt upptinad om den är fryst. Tar ett par timmar.)
Sätt på ugnen på 200 grader.
Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Strimla den.
Skala och skiva morrötterna i slantar.
Lägg purjo och morrötter i botten på en smord ungsäker form.
Lägg laxen ovanpå och krydda ganska mycket med citronpeppar.
Rör runt i creme fraichen så att den blir lätt och smidig att bre på varje laxbit.
Späd med vatten runt fisken.
Sätt in i mitten av ugnen ca 20min

Servera med pressad potatis. Skira lite smör vid sidan av.

( Börja med att skala potatisen och starta dem 5-10 min  innan laxen ska in i ugnen, så blir allt klart samtidigt!! )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar