onsdag 17 augusti 2011

Kokt torsk och senapsås

´
Kokt torsk: 3 pers.
I pkt fryst torskblock
1 fiskbuljongtärning
vatten till kokning

Låt torskpaketet tina något (någon timme)
Skär torskblocket i ca 3 cm breda bitar
Koka upp vatten, lägg i fiskbuljong.
Lägg i fiskbitarna och låt sjuda under lock 15-20 min, eller tills fisken är genomkokt. Koktiden beror på hur tinad fisken är, så man får pröva sig fram lite.

Senapsås: 4 port.
2½ msk vetemjöl
5 dl mjölk
1-2 msk margarin
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
1 msk brunt senapsfrö
1 msk vatten

Börja med att krossa senapsfröna med vatten i en mortel. Det ska bli en gul massa av de flesta fröna. Några bruna finns kvar.

Vispa mjölet med lite av mjölken i en kastrull.
Häll i resten av mjölken.
Lägg i fettet och koka upp under omrörning.
Koka på svag värme 3-5 min.
Tillsätt den malda senapen, salt och peppar.


Börja med att skala och koka potatisen. Under tiden krossar man senapsfröna, börjar koka fisken, och gör såsen. Så blir allt klart samtidigt. Tillagningstid ca 30 min!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar