4 port. Tillagningstid 45 min. Ungstemp. 225 grader
1 pkt djupfryst torsk, eller sej
1 tsk salt
2-3 msk pressad citron
50-75 gram margarin
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl smulat vitt bröd
2 dl hackad presilja
1 dl riven ost
3-4 tomter
salt svartpeppar
ost
1-1½ dl vatten
Sätt på ugnen.
Skär det något tinade fiskblocket i 2 cm tjocka skivor.
Lägg fisken på ett ungsäkert fat. Salta, peppra och droppa över citron.
Täck med aluminiumfolie och ungskoka fisken ca 15 min.
Smält under tiden fettet. Krydda det med vitlök.
Rör ner smulat vit bröd, persilja och ost.
Skär tomaterna i halvor.
Tag ut fisken ut ugnen.
För ihop den till en bred sträng mitt på fatet. Fördela brödblandningen över fisken.
Lägg tomathalvor vid sidorna och strö lite riven ost över dem.
Späd med vatten
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar